Sipariş ve Destek 0850 840 28 14
Gizlilik Politikası

www.bereketsepet.com (Bundan sonra “Bereketsepet” olarak anılacaktır.) ve EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti, Kullanıcılar’ın gizliliğini korumak ve kullanılan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanması ile güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik ilkeleri belirlemiştir. Kullanıcılar, Bereketsepet üzerinden işbu Gizlilik Politikası metnini onaylayarak Bereketsepet’i ilk ziyaretlerinden itibaren, aşağıda yazılı olan ve Bereketsepet’nin ziyaret edilmesine ve/veya kullanılmasına ilişkin önemli bilgiler içeren hususları bütünüyle anlamış ve tamamını ayrılmaz bir bütün olarak kabul etmiş olurlar.

Bereketsepet ve EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti., müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi (isim, yaş, adres, telefon, e-posta vb.) talep etmektedir. Kişisel bilgiler, kişi adı-soyadı, unvanı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi gibi kullanıcıyı tanımlamaya ve iletişim kurmaya yönelik her türlü bilgidir Bereketsepet’e kayıt yaptırıp sipariş verebilmeniz için ticari / kurumsal bilgilerle birlikte kişisel bilgilerinizi de paylaşmanız gerekmektedir. Bereketsepet’nin veri tabanında toplanan bu bilgiler, hizmetin ifası ve/veya daha iyi hizmet sunulması için kampanya çalışmalarında ve/veya müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinde kullanılmaktadır. Bereketsepet üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar’a ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak Bereketsepet üzerinden sağlanan hizmetlerin verilebilmesi için bir sözles?menin kurulması veya ifasıyla dog?rudan dog?ruya ilgili olarak, ayrıca sözles?menin taraflarına ait kis?isel verilerin is?lenmesinin gerekli olması nedeniyle açık rızanıza gerek bulunmaksızın, Bereketsepet’nin sahibi olan EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti., tarafından işlenmektedir.

Bereketsepet, Kullanıcılar’dan topladığı bilgileri, ilgili Kullanıcı’nın haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

Bereketsepet, Kullanıcılar’a ait e-posta adresleri ve üyelik formları ile talep ettiği kişisel bilgilerin haricinde, Kullanıcılar’ın Bereketsepet’i kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, Bereketsepet müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla, Bereketsepet  ve EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti. iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.

Kullanıcı bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanmaktadır. Kullanıcılar’ın Bereketsepet’e girdiği tüm bilgilere sadece Kullanıcı tarafından değiştirilebilmektedir. Bu kapsamda, Bereketsepet’e üye olurken vermiş olduğunuz kişisel bilgilerinizi kayıt olduktan sonra değiştirebilir, yanlışlıkları düzeltebilir ve gerekli düzenlemeleri yaparak iletişim bilgilerinizin ve tercihlerinizin doğru, eksiksiz ve güncel olmasını sağlayabilirsiniz.

Bereketsepet üzerinden vereceğiniz siparişler için sizden bir ödeme şekli seçmeniz istenecektir. Tarafınızca her ne ödeme yöntemi seçilirse seçilsin, kredi kartı bilgileriniz Bereketsepet ve/veya EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti. tarafından sunucularda tutulmamaktadır. Bu kapsamda, ödemeye yönelik tüm işlemlerin Bereketsepet üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Bereketsepet üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde, işleminizi gerçekleştirmek için Bereketsepet üzerinden paylaştığınız kişisel bilgiler, kart bilgileri ve benzeri bilgiler, işlemin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan üçüncü kişiler (bankalar, kredi kartı şirketleri vb.) ile paylaşılabilir. Kişisel bilgilerinizin tamamı veya bir kısmı da, tarafınıza satın aldığınız ürünün gönderilebilmesi için kargo firması ile paylaşılmaktadır.

Kişisel bilgiler ayrıca Bereketsepet’nin kullanımını geliştirmek, hizmetlerimizi, içeriğimizi ve reklamlarımızı tasarlamak, sunmak amacıyla ve müşteri iletişimini geliştirmek için denetim, veri analizi ve araştırma gibi amaçlarla kullanılabilir. Kişisel bilgileriniz çalışanlarımızla veya üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarının herhangi birinde paylaşılabileceği gibi siparişleriniz hakkındaki mesajlar, kurallar, koşullar ve politikalarımızdaki değişiklikler gibi önemli uyarıları göndermek için kullanılabilecektir. Herhangi bir bireyle doğrudan ilişkisi olmayan veriler niteliğindeki kişisel olmayan bilgileriniz de toplanabilmektedir. Kişisel olmayan bilgileriniz herhangi bir amaç için toplanılabilir, aktarılabilir, kullanılabilir ve açıklanabilir. Örneğin siparişler ile ilgili ödeme şekli, sipariş detayları, sipariş tutarı, kullanılan indirim kuponları gibi bilgiler kişisel olmayan bilgilerdir. Bu bilgiler, çalışanlarımızla veya ilgili üçüncü partilerle siparişinizin iletilme aşamalarından herhangi birinde paylaşılabilir veya Bereketsepet’i kullanımınız analizinde ve desteğinde kullanılabilir.

Bereketsepet’den ve hizmetlerimizden müşteri faaliyetlerine ilişkin bilgiler toplanabilmektedir. Bereketsepet’de dolaştığınız sayfalar, tıkladığınız buton ve bağlantılara ilişkin navigasyon ve tıklama bilgileri, IP bilgileri, kullanım süreniz müşteri faaliyetlerine örnek olarak gösterilebilir. Bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilerimize daha faydalı bilgiler sağlamak ve analiz için kullanılabilir. İşbu Gizlilik Politikası bakımından kişisel olmayan bilgi olarak değerlendirilmeyen bu bilgiler, reklam ve pazarlama hizmetlerinde kullanabilecektir. Bereketsepet, kanunen daha uzun bir saklama süresi gerekmediği veya müsaade edilmediği sürece kişisel bilgilerinizi işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçları gerçekleştirmek için kanunen geçerli olan süre boyunca saklamaktadır.

Bereketsepet, çevrimiçi servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri (cookie) ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler size en kaliteli hizmeti sağlamak, davranışlarınızı daha iyi anlamak ve hizmetlerimizi daha kolay sunmak amacıyla kullanılmaktadır. Çerezler ve diğer teknolojiler Bereketsepet’i ziyaret ettiğiniz zaman kişisel bilgilerinizi anımsatır. Bununla amacımız size kullanım kolaylığı sağlamak, vermiş olduğunuz siparişlere ulaşabilmenizi sağlamak ve bir sonraki ziyaretinizde sizi ve kişisel bilgilerinizi anımsayarak size daha özel bir hizmet sunabilmektir. Çerezleri bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Çerezler, kullanıcı davranışlarını anlamak, üyelerimizin Bereketsepet’nin hangi bölümlerini ziyaret ettiklerini göstermekte reklamların ve aramaların etkinliğini ölçmektedir. EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti., bu bilgileri pazarlama ve reklam hizmetlerinde de kullanabilir.

Bereketsepet içeriğinde ve EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti’ye ait olmayan başkaca internet sitelerine bağlantı veya referans yer alabilir. Eğer Bereketsepet üzerinden başka bir kullanıcıyla ya da üçüncü tarafların bağlantılarını (link’lerini) kullanarak üçüncü kişilere ait internet siteleri ile bilgilerinizi paylaşırsanız, bu internet sitelerine sağlayacağınız bilgiler için farklı gizlilik politikaları geçerli olabilir. Bereketsepet ve EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti., bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar, Bereketsepet’e üye olmaları sebebiyle; kis?isel verilerinin is?lenip is?lenmedig?ini ve kis?isel verilerinin is?lenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadıg?ını o?g?renme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme ve bu konularda info@bereketsepet.com e-posta adresi vasıtası ile bilgi talep etme; kişisel verilerine ilişkin herhangi bir eksiklik veya yanlışlık bulunması halinde bu yanlışlığın giderilmesini isteme; kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu durumun kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme haklarını haizdir.

EFL Bilgi Teknoloji ve Elektronik Tic. Ltd. Şti., işbu gizlilik politikası hükümlerini, dilediği zaman Bereketsepet’in sitesinde yayınlamak suretiyle tek taraflı olarak değiştirebilir. Değiştirilen gizlilik politikası hükümleri, Bereketsepet’de yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.